Takie pierogi posmakują nie tylko najmłodszym łakomczuchom! Oto przepis na pierogi z rabarbarem według Justyny Pląskowskiej.
składniki:
- 0,2 kg mąki pszennej
- 0,03 l oliwy
- 3 szt rabarbaru
- 0,2 kg truskawek
- 1/6 doniczki mięty
- 0,05 l śmietany 12% kwaśnej
- 0,05kg cukru trzcinowego
- sól
przyrządzanie:
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca
PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA
- Czas przygotowania: 60 minut
- Poziom : Łatwy
Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















