Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Pierogi z rabarbarem – przepis wg. Justyny Pląskowskiej

Takie pierogi posmakują nie tylko najmłodszym łakomczuchom! Oto przepis na pierogi z rabarbarem według  Justyny Pląskowskiej.

mail.google.com

składniki:
-  0,2 kg mąki pszennej - 0,03 l oliwy - 3 szt rabarbaru - 0,2 kg truskawek - 1/6 doniczki mięty - 0,05 l śmietany 12% kwaśnej - 0,05kg cukru trzcinowego - sól

przyrządzanie:

1. Rabarbar obrać z włóknistej skórki i pokroić w grube plastry. Wrzucić rabarbar na rozgrzany rondelek wraz z kawałkiem masła, zasypać cukrem trzcinowym i przesmażać na miękko. Gdy rabarbar będzie gotowy odstawić do ostudzenia.

2. Do miski wsypać mąkę, dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli, wlać ciepłej wody i energicznie zagnieść ciasto na pierogi.

3. Truskawki wrzucić do wysokiego kubka i zmiksować na gładki mus.

4. Listki mięty przesiekać drobno i wymieszać z kwaśną śmietaną.

5. Na blacie wysypać troszkę mąki i zacząć cienko wałkować ciasto.

6. Wycinać krążki ulubionej wielkości, napełniać farszem z rabarbaru i lepić klasyczne pierogi. Następnie gotować w osolonej wodzie.

6. Pierogi wykładać na truskawkowym musie i polać je miętową śmietaną.

Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem