Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Pierogi z rabarbarem – przepis wg. Justyny Pląskowskiej

Takie pierogi posmakują nie tylko najmłodszym łakomczuchom! Oto przepis na pierogi z rabarbarem według  Justyny Pląskowskiej.

mail.google.com

składniki:
-  0,2 kg mąki pszennej - 0,03 l oliwy - 3 szt rabarbaru - 0,2 kg truskawek - 1/6 doniczki mięty - 0,05 l śmietany 12% kwaśnej - 0,05kg cukru trzcinowego - sól

przyrządzanie:

1. Rabarbar obrać z włóknistej skórki i pokroić w grube plastry. Wrzucić rabarbar na rozgrzany rondelek wraz z kawałkiem masła, zasypać cukrem trzcinowym i przesmażać na miękko. Gdy rabarbar będzie gotowy odstawić do ostudzenia.

2. Do miski wsypać mąkę, dodać oliwę z oliwek, szczyptę soli, wlać ciepłej wody i energicznie zagnieść ciasto na pierogi.

3. Truskawki wrzucić do wysokiego kubka i zmiksować na gładki mus.

4. Listki mięty przesiekać drobno i wymieszać z kwaśną śmietaną.

5. Na blacie wysypać troszkę mąki i zacząć cienko wałkować ciasto.

6. Wycinać krążki ulubionej wielkości, napełniać farszem z rabarbaru i lepić klasyczne pierogi. Następnie gotować w osolonej wodzie.

6. Pierogi wykładać na truskawkowym musie i polać je miętową śmietaną.

Zobacz też: Millefoglie z wędzonym pstrągiem