Wyobrażacie sobie nutellę na ciepło, słodkiego banana i chrupiące ciasto francuskie? A najlepiej połączenie tych wszystkich trzech składników w jednym deserze? Niebo w gębie!
składniki:
- 8 pasków ciasta francuskiego
- Nutella
- jajko
- banan
przyrządzanie:
- Ciasto podzielić na równe kwadraty. W połowie kwadracików wyciąć w środku kółka. Nałożyć na siebie po dwa kwadraty ciasta – jeden pełen kwadracik, a na wierzchu umieszczamy kwadracik z wyciętym kółkiem. Połączyć kwadraciki na spodach. W miejsce wyciętego kółka nałożyć Nutellę i plasterek banana i przykryć ją kółkiem, pozostałym z kwadracików. Jajko rozbełtać w miseczce i posmarować wierzch ciastek.
- Nagrzać piekarnik do 200 stopni i piec 25 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















