Kiedy ostatnio serwowaliście na obiad kaczkę? Ja bardzo dawno temu, dlatego chętnie skorzystałam z tej propozycji, w której kaczki nie trzeba nadziewać i można ją podać niemal natychmiast. Chociaż trzeba ją wcześniej marynować.
składniki:
- 4 piersi z kaczki
- 3 saszetki herbaty O SMAKU LEŚNYCH OWOCÓW
- 2-3 łyżki konfitury z borówek
- 10 mrożonych malin
- 50 g masła
- 2-3 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 8 owoców jałowca
- gałązka rozmarynu
- pieprz
- sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















