Super pomysł na kurczaka w kokosowej panierce.

składniki:
- filet z kurczaka
- 2 jajka
- pól szklanki mleka
- pół szklanki wiórków kokosowych
- 1/4 szklanki migdałów
- pieprz, sól
- czerwona ostra papryka w proszku
- 2 łyżki bułki tartej
- olej
przyrządzanie:
- Filety rozetnij wzdłuż. Migdały posiekaj drobno. Kawałki filetu przypraw solą, pieprzem i papryka.
- Jajko roztrzep lekko widelcem w miseczce, dodaj bułkę tartą, wiórki kokosowe, posiekane migdały oraz mleko.
- Wymieszaj składniki, aby masa miała konsystencję taka jak ciasto do panierki.
- Rozgrzej na patelni olej. Nie może go być za dużo, by ciasto nie nasiąkło nim za bardzo.
- Filety maczaj w cieście kokosowym i smaż na oleju.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














