Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

PIERŚ Z KURCZAKA Z FARSZEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM! PYCHA!

Przepisy z ciasta francuskiego zawsze są banalne w przygotowaniu. Tym razem proponujemy pierś z kurczaka w towarzystwie warzyw. 

ham-and-cheese-puff-pastry-bake-fb

składniki:
1 ciasto francuskie 350 g piersi z kurczaka szczypta przyprawy do kurczaka 1 serek kremowy serek 2 ząbki czosnku 1/2 papryki czerwonej garść szpinaku kilka pomidorków 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki koperku 1/2 marchwi kilka kropel sosu sojowego 2 plasterki żółtego sera 1 jajko

przyrządzanie:

Paprykę, marchew trzemy na tarce o grubszych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z warzywami, przyprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem. Odstawiamy.

Pierś z kurczaka dzielimy na dwie części, ubijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części i na środku każdej kładziemy naszego kurczaka. Smarujemy go serkiem (około 1 łyżka na kurczaka).

Na serek nakładamy warzywka.

Zawijamy roladkę, na wierzch nakładamy plasterek żółtego sera (można sobie pomóc wykałaczką aby podczas pieczenia nic się nie rozwaliło.

Gotowe roladki smaruję z wierzchu roztrzepanym jajkiem, wkładam je do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piekę przez ok. 30 minut.