Kacze piersi w sosie malinowym.
składniki:
- 1 pierś z kaczki1 łyżeczka konfitury malinowej i garść świeżych malin 3 łyżeczki oliwy z oliwek sól, pieprz czarny i kolorowy
przyrządzanie:
Kaczkę natrzyj solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Włóz do lodówki na 15 minut.
Na oliwie i maślę podsmaż kaczkę około 5 minut z jednej strony i 5 minutr z drugiej . Po tym czasie włóż mięso do nagrzanego piekarnika na 8 minut w 180 stopniach.
Podawaj z musem malinowy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














