Pietruszka jest ceniona jako roślina lecznicza, świetnie sprawdza się w kuchni, wzmacnia układ trawienny. Oto 5 ciekawostek, które pomogą Wam wyciągnąć z zielonej natki to co najlepsze!
- Świeżą natkę dodawaj do potraw już po ich ugotowaniu- mocne podgrzewanie niszczy cenne witaminy i sole mineralne, a zdrowa natka staje się bezużyteczną ozdobą.
- W miarę możliwości zrezygnuj z natki suszonej. Ma ona o wiele gorszy smak i mniejsze właściwości zdrowotne niż świeża natka.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















