Aksamitna zupa krem to dobry pomysł na lekki, ale sycący obiad. Proponujemy zupę z zielonej fasolki szparagowej na ostro!
składniki: 
- 50 dag zielonej fasolki szparagowej
- 1 kostka rosołowa
- 1 duża marchewka
- 3 ziemniaki
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
- szczypta chilli
- 1/2 łyżeczki curry
przyrządzanie:
1. Do garnka wlewamy ok. 2l wody. Wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy.
2. Marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
3. Wrzucamy warzywa do wody i dodajemy łyżkę masła.
4. Gdy marchewka i ziemniaki będą miękkie, wrzucamy fasolkę szparagową.
5. Doprawiamy i gotujemy przez około 30 minut.
6. Po ugotowaniu miksujemy na krem.
7. Podajemy z grzankami.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














