Tacosy wege dla wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej.
składniki: 
- 
krojone pomidory1 puszka
- 
cebula 1 szt
- 
sok z cytryny 3 łyżka
- 
Cayenne 0,5 łyżeczka
- 
kolendra 0,5 łyżeczka
- 
oliwa 1 łyżka
- 
śmietana 18 proc
- 
guacamole 8 łyżeczka
- 
papryczka chili 1 szt
- 
ser gouda
- 
fasola 1 puszka
- 
papryka czerwona1 szt
przyrządzanie:
- Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulkę.
- Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekane papryczki chilli, osączoną fasolkę i zalewamy całość pomidorami z puszki.
- Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy cayenne i kolendrą.
- Dusimy około 20 minut.
- Gotową mieszankę nakładamy do placków kukurydzianych, posypujemy startym serem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















