Tacosy wege dla wszystkich miłośników kuchni meksykańskiej.
składniki:
-
krojone pomidory1 puszka
-
cebula 1 szt
-
sok z cytryny 3 łyżka
-
Cayenne 0,5 łyżeczka
-
kolendra 0,5 łyżeczka
-
oliwa 1 łyżka
-
śmietana 18 proc
-
guacamole 8 łyżeczka
-
papryczka chili 1 szt
-
ser gouda
-
fasola 1 puszka
-
papryka czerwona1 szt
przyrządzanie:
- Na łyżce oliwy podsmażamy posiekaną cebulkę.
- Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę, posiekane papryczki chilli, osączoną fasolkę i zalewamy całość pomidorami z puszki.
- Dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy cayenne i kolendrą.
- Dusimy około 20 minut.
- Gotową mieszankę nakładamy do placków kukurydzianych, posypujemy startym serem.