Soczyste mięso w pikantnej wersji.

składniki:
- 500 g karkówki
- czerwona papryka
- 3 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 5 liści laurowych
- przyprawa do karkówki
- łyżeczka estragonu
- łyżeczka oregano
- chilli
- pieprz, sól
- oliwa
- szklanka wody
przyrządzanie:
- Karczek pokrój w plastry, rozbij je tłuczkiem i obtocz w przyprawie do karkówki.
- Pokrój czosnek i cebulę w plasterki, a paprykę w paski i ułóż ma karkówce.
- Dodaj liście laurowe i posyp estragonem, oregano, chilli, sola i pieprzem.
- Polej oliwą i szklanką wody.
- Odstaw na godzinę. Potem piecz w 200 stopniach C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














