Aromatyczne danie, dla smakoszy pikantnych dań.
składniki:
- pierś kurczaka
- pół czerwonej papryki
- łyżeczka czerwonej pasty curry
- mała puszka mleczka kokosowego
- 5 łyżek gęstej śmietany kremówki
- cukier trzcinowy
- rukola
- sezam
- torebka ryżu
- łyżeczka kurkumy
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
przyrządzanie:
- Obsmaż pierś z kurczaka pokrojonego na kawałki na łyżce oleju na złoty kolor, dodaj pokrojoną paprykę.
- Do kurczaka dodaj pastę curry, oraz mleczko kokosowe. Zagotuj, aż sos zgęstnieje.
- Dodaj śmietankę. Dodaj cukru trzcinowego, wymieszaj.
- Udekoruj uprażonym sezamem.
- Do smaku dopraw kurkumą, sosem sojowym i olejem sezamowym.