Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

Pizza kolorowa

Pierwsza pizza podobna smakiem do współczesnej została przygotowana w 1889 roku przez Raffaela Esposito. Jej podstawowymi składnikami były: pomidory, ser mozzarella i bazylia. Nazwano ją margherita. W artykule prezentujemy kolejny znakomity przepis na pizzę. Tym razem z cebulą, grzybami, kiełbasą, serem, ogórkami i papryką.

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mleka
  • 4 szklanki maki
  • 5 dag drożdży
  • olej
  • łyżka cukru
  • keczup
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • 15 dag.grzybów
  • 4 ogórki konserwowe
  • mały słoik papryki konserwowej
  • 30 dag startego żółtego sera
  • cebula
  • przyprawa do pizzy
  • rozmaryn
  • majeranek
  • 15 dag kiełbasy


PRZYGOTOWANIE:

  1. Mleko podgrzewamy. Mieszamy z drożdżami, cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy na 5 minut.
  2. Do reszty mąki dodajemy rozczyn, jajko, 4 łyżki oleju i solimy.
  3. Wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  4. Cebulę, grzyby i kiełbasę kroimy i podsmażamy.
  5. Doprawiamy majerankiem, pieprzem i solą.
  6. Ciasto rozwałkujemy, wykładamy na blachę. Smarujemy keczupem i olejem.
  7. Kolejno wykładamy: ser, grzyby z cebulę i kiełbasę, pokrojone w paski ogórki i paprykę.
  8. Posypujemy przyprawami, rozmarynem i resztą sera.
  9. Pieczemy ok. 35 minut w 180 stopniach.