
Popularny w basenie Morza Śródziemnego tuńczyk jest idealnym składnikiem pizzy.
przepis z kuchni: włoskiej
czas: maksymalnie 2,5 godz. - zależnie od wariantu
liczba porcji: 2
składniki:
200 g mozzarelli
puszka tuńczyka w oleju
2 małe cebule
(patrz także składniki ciasta i sosu)
przyrządzanie:
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. Oba placki posypać serem mozzarellą, a na wierzchu rozłożyć odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojoną w piórka cebulę. Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
uwagi:
Podawać ozdobioną na wierzchu sosem majonezowym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













