Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Pizza z mięsem

Ciasto:

  • ćwierć paczuszki drożdży
  • pół szklanki przegotowanej letniej wody
  • dwie łyżki oleju
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • dwie szklanki mąki (pszennej lub tortowej)

Farsz:

  • pół kg mięsa mielonego
  • cebula
  • papryczka chilli
  • 4 duże pieczarki
  • sól, pieprz i inne przyprawy (polecam cząber, bazylię i zioła prowansalskie)
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • oliwki czarne i zielone

Dodatki:

  • przecier pomidorowy
  • pół kg startego żółtego sera

Drożdże rozetrzeć z cukrem, poczekać aż się rozpuszczą. Dolewamy wodę i mieszamy. Odstawiamy na 20 minut. Po 20 minutach wsypujemy sól i mąkę – mieszając dodajemy olej. Jeśli ciasto jest kleiste dodajemy mąki. Ciasto powinno być dobrze wyrobione (nie kleić się do rąk a zarazem nie być zbyt twarde). Wyrobione ciasto odstawiamy na 40 minut. W tym czasie podsmażamy mięso na patelni. Gdy mięso się zarumieni dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Smażymy na wolnym ogniu. Dodajemy przyprawy wraz z papryczką chilli i kukurydzą. Po 10 minutach odstawiamy do wystudzenia. Ciasto rozwałkowujemy do grubości ok 0,5cm. Następnie smarujemy cienko przecierem pomidorowym i posypujemy odrobiną przypraw. Na posmarowane ciasto kładziemy cieniutką warstwę startego sera (bardzo cienką) i nakładamy farsz. Na koniec posypujemy serem. Pizzę pieczemy w piekarniku o temperaturze ok 200 stopni przez 30 do 40 minut. Radziłabym nie kłaść pizzy bezpośrednio na blasze ale na papierze do pieczenia. Do upieczonej pizzy polecam ostry sos pomidorowy mojego autorstwa. Życzę smacznego.