Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Smaki lata w najlepszym wydaniu! Palce lizać!

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Najlepsze sposoby na przyspieszenie gotowania – czyli jak oszczędzić czas w kuchni?

Serowe mity

Serowe mity

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Czy catering dietetyczny to najlepsze rozwiązanie?

Smakowita owsianka z kozim serem

Smakowita owsianka z kozim serem

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Czy lepsze są garnki emaliowane, czy zwykłe?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Dieta pudełkowa – czy zapewnia różnorodne posiłki?

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Przystawki i przekąski – pomysł na urozmaicenie menu

Pikantna sałatka

Pikantna sałatka

Szybka sałatka

Szybka sałatka

Kluseczki z serka homogenizowanego

Kluseczki z serka homogenizowanego

Naleśniki z mięsem

Naleśniki z mięsem

Piersi kurczaka w śmietanie

Piersi kurczaka w śmietanie

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

8 prostych przepisów na GRECKIE dania i desery

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

10 dań typowych dla kuchni GRECKIEJ

Kawa po irlandzku

Kawa po irlandzku

Pizza z mozzarellą

  • 5 dag drożdży
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżki soli
  • 1 kg mąki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko
  • 1/2 litra mleka
  • 2-3 serki mozzarella
  • 2-3 pomidory
  • zioła prowansalskie, oregano

Zaczyn: Ciepłe mleko wlać do miski, dodać sól, cukier, drożdże, odstawić w ciepłe miejsce na 30 min.

Po tym czasie do zaczynu dodać jajko i wsypać mąkę jednocześnie ugniatając ciasto ręką.
Kiedy ciasto będzie miało jednolita konsystencję ugniatać jeszcze przez 15 min, dodać olej, zagnieść i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok 60 min).
Po wyrośnięciu uformować odpowiedni placek nałożyć pokrojony w plasterki ser mozzarella, posypać ziołami, ułożyć plastry pomidorów i ponownie ułożyć ser mozzarella.
Piec w temp 220 st przez 15 min.
Pozostałą część ciasta można zamrozić.