Próbowaliście kiedyś do naszych pysznych tradycyjnych polskich placków ziemniaczanych dodać warzywa? Wersja z papryką czerwoną smakuje wyśmienicie. Przekonajcie się sami!
składniki:
- 4 duże ziemniaki
- cebula
- ząbek czosnku
- pół czerwonej papryki
- jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- sól, pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
przyrządzanie:
- Ziemniaki, cebulę i czosnek zetrzeć na tarce. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać, wbić jajko, dodać mąkę i przyprawy.Na mocno rozgrzanym oleju smażyć placki z obu stron na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















