Przepis na klasyczne placki ziemniaczane z dodatkiem koperku

składniki:
- parę ziemniaki
- 2 jaja
- około pół szklanki mąki ziemniaczanej
- cebula
- koperek
- sól i pieprz
przyrządzanie:
- Obierz i umyj ziemniaki a następnie zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach. Drobno posiekaj cebulę i dodaj do startych ziemniaków.
- Dodaj około pół szklanki mąki ziemniaczanej, wbij jaja, dopraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj i dodaj do masy. Wymieszaj.
- Przygotowane placki smaż niedużymi porcjami na rozgrzanym tłuszczu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














