Ciekawa wersja placków ziemniaczanych.

składniki:
- pół kg ziemniaków
- 1/4 kg kiełbasy
- 2 jajka
- 2 małe cebule
- pół łyżeczki oregano
- pół łyżeczki bazylii
- pół łyżeczki majeranku
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek do smażenia
przyrządzanie:
- Ziemniaki ścieramy na tarce. Kiełbasę i cebulę kroimy w drobną kostkę.
- Do ziemniaków dodajemy uprzednio przygotowana kiełbasę i cebulę, a następnie jajka, mąkę ziemniaczaną i pszenną oraz przyprawy: bazylię, oregano i majeranek.
- Całość przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie dokładnie mieszamy.
- Smażymy na złoty kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














