Banalnie proste placuszki śniadaniowe na bazie kefiru. Z miodem i kardamonem tworzą idealną całość. Pysia!

składniki:
- szklanka kefiru
- 2 jajka
- 150 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka kardamonu z proszku
- 1 łyżka stopionego masła
przyrządzanie:
- Masełko roztopić, odstawić na moment
- Kefir, jajka wymieszać razem przy użyciu widelca
- Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kardamon i miód, wymieszać, pod koniec dodając roztopione masełko
- Rozgrzać patelnię, nalewać placki chochelką
- Smażyć na umiarkowanym ogniu przez ok. 3 minuty, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione, wówczas przewrócić łopatką na drugą stronę i powtórzyć smażenie.
- Podawać z pudrem lub solo
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














