Pulchne, pyszne placuszki śniadaniowe z dyniowego musu. Gotowe w kilka chwil.

składniki: 
- szklanka puree z dyni
- 170 g mąki
- niepełna szklanka mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Dynię upiecz według tego przepisu >>>>>klik>>>>
- Wystudź, zblenduj
- Do dyniowego puree dodajemy jajko, przyprawy, proszek do pieczenia oraz miód.
- Całość pomału mieszamy, dodając stopniowo mąkę oraz mleko.
- Jeżeli masa będzie za gęsta, dodajemy więcej mleka.
- Pieczemy na rozgrzanej patelni, z 3 łyżkami oleju, ok. 4 min. po każdej ze stron.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














