Ciekawe ciasto, idealne do popołudniowej kawy.

składniki:
- pół kg mąki
- kostka masła
- 4 łyżki oleju
- 4 żółtka
- 4 łyżki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- jagody
- szklanka cukru pudru
przyrządzanie:
- Ze wszystkich składników oprócz kakao zagnieć ciasto.
- Następnie podziel je na 3 części i do jednej dodaj kakao. Ciasto włóż do lodówki.
- Zimne ciasto zetrzyj na tarce do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy- ciasto białe, następnie ciasto ciemne.
- Na wierzch posyp jagody.
- Ubij pianę z białek ze szklanką cukru pudru.
- Wyłóż na owocach i na wierzch ponownie zetrzyj ciasto.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














