Lubisz od czasu do czasu przygotować coś dobrego w swojej kuchni? Sprawdź mój przepis na podczos. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 1 kg listków młodej kapusty
- 60 g słoniny
- 2 cebule
- 4 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
- sól
- kminek
- sok z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Listki kapusty oczyścić, zwiędłe odrzucić, pozostałe opłukać, poszatkować i sparzyć wrzącą wodą, osączyć. Słoninę opłukać, posiekać, stopić na patelni. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zrumienić ze słoniną, dodać kapustę, doprawić szczyptą kminku, solą i sokiem z cytryny. Dusić 20 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do kapusty razem z natką i dusić 10 minut mieszając. Podawać z młodymi ziemniakami. Do kapusty można dodać 2 obrane ze skórki pomidory.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













