Pyszny deserek, lekki i puszysty.

składniki: 
- opakowanie ciasta francuskiego
- tabliczka czekolady
- żółtko, lub łyżka masła
przyrządzanie:
- Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na niewielkie prostokąty. Każdą kosteczkę czekolady podziel na 4 części.
- Ułóż cząstki na kawałkach pokrojonego ciasta. Prostokąciki złóż na pół i sklej brzegi za pomocą widelczyka.
- Tak przygotowane poduszki ułóż na blasze wyłożonej papierem i posmaruj żółtkiem lub roztopionym masłem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Piecz ok. 15 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














