- 80 dag polędwicy wołowej
- 1 kg pieczarek
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- 40 dag plasterków szynki
- 10 dag cebuli
- pół pęczka natki
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Polędwicę oczyścić, umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej oliwie. Pieczarki oczyścić, umyć,osączyć i posiekać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem zpieczarkami i posiekaną natką do odparowania soku z grzybów. Wbić jajkoi wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, na środku ciasta rozłożyćplastry szynki w taki sposób by pokrywały one później całą powierzchniępolędwicy. Na plasterkach szynki ułożyć równo warstwę farszupieczarkowego, a na nim polędwicę. Mięso okleić równomiernie resztąfarszu. Zawinąć w plastry szynki a następnie w ciasto. Przełożyć całośćna blachę wyłożoną pergaminem. Piec w temp. 190 stopni przez 30 min.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













