- 60 dag polędwicy wołowej
- 2 średnie cebule
- 20 dag pieczarek
- 4 ogórki konserwowe
- 20 dag masła lub margaryny
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka rosołu (instant)
- 25 dag kremówki
- 3 łyżki musztardy
- trochę cukru
- natka pietruszki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pieczarki opłukać, oczyścić, pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w słupki. Masło rozgrzać, smażyć na nim porcje mięsa. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Na ten sam tłuszcz wrzucić cebulę i pieczarki. Podsmażyć, oprószyć mąką. Całość podlać rosołem, zagotować nie przerywając mieszania. Dodać śmietanę i musztardę. Na końcu do potrawy dodać mięso i ogórki. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Posypać natką pietruszki.