Meksykańska wersja na polędwiczki- bardzo ciekawe i smaczne.

składniki: 
- polędwiczki
- papryka
- puszka czerwonej fasoli
- marchew
- por
- sól
- pieprz
- papryka chilli
- papryka słodka
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Polędwiczki umyj i ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej delikatnie oliwą z oliwek i przypraw.
- Ugotuj i pokrój marchew. Paprykę pokrój w paski, por i cebulę w krążki.
- Wszystkie składniki ułóż na polędwiczkach i wstaw do nagrzanego piekarnika na 170 stopni. Piecz 40 minut.
- Można poprószyć serem.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














