Solidna porcja mięsa dla naprawdę głodnych.

składniki: 
- 4 filety z polędwicy wołowej
- 60 g suszonych leśnych grzybów
- szklanka mleka
- 100 ml śmietany 18%
- 3 łyżki masła
- olej
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Grzyby przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem, mocz je godzinę.
- Odsącz i posiekaj, następnie uduś na maśle.
- Wlej śmietanę, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze przez chwilę.
- Filety wołowe smaż na oleju około 10 minut.
- Wyłóż filety na talerz i polej sosem śmietanowym z grzybami.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














