Do przygotowania duszonych pomidorów potrzebujemy pomidory, masło, cebulę, bulion, natkę pietruszki oraz przyprawy. Życzę smacznego!!!
Skladniki:
- 1 kg pomidorów
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 100 ml bulionu
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę, pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą i zdjąć skórkę. Pomidory pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, przesmażyć na maśle. Dodać pomidory, wlać bulion i dusić 15 minut. Pomidory doprawić, posypać natką i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













