Oto niezwykły pomysł na obiad dla wegetarian lub na ciepłą przekąskę w ciągu dnia. Oto faszerowane pomidory kaszą jaglaną, pieczarkami i cebulą. Zapieczone serem i włoskimi orzechami. Po prostu pycha!
składniki:
- pomidory duże i dojrzałe: 6 sztuk
- kasza jaglana: 400 gramów
- masło: 2 łyżki
- Pieczarki: 10 sztuk
- cebula czerwona
- parmezan
- orzechy włoskie
przyrządzanie:
1.Myjemy pomidory i wycinamy środek.
2. Gotujemy kaszę jaglaną.
3. Na patelni szklimy na maśle cebulę i dodajemy pieczarki.
4. Do pieczarek dorzucamy kaszę jaglaną i środek pomidorów. Całość mieszamy. Przyprawiamy wedle uznania.
5. Faszerujemy pomidory. Posypujemy je parmezanem i orzechami włoskimi.
6. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut, temoperatura 180 stopni.