Szybki obiad w niebanalnym wydaniu, czyli faszerowane pomidorki z mięsem i kaszą pęczak.

składniki:
- 3 pomidory
- 1/2 woreczka kaszy pęczak
- 1 małą pierś z kurczaka
- przyprawa gyros
- sól
- pieprz
- suszone zioła
- olej
przyrządzanie:
- kaszę ugotować wg. instrukcji na opakowaniu.
- pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, dodać do niej przyprawy, wymieszać, smażyć na oleju, aż będzie złota.
- Z pomidorów odciąż i zachować “kapelusz”. Wydrążyć miąższ i połączyć z kaszą. Dodać przyprawy.
- Faszerować każdego pomidora kaszą i mięsem. Piec w piekarniku wraz z kapeluszami przez około 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














