Szybka i smakowita przekąska z piekarnika. Idealna dla wegetarian i dla wszystkich tych, którzy lubią warzywne zapiekanki.
składniki: 
- 4 pomidory
 - ¼ szklanki żółtego sera,
 - 1 łyżeczka świeżego posiekanego oregano,
 - ¼ łyżeczki soli,
 - świeżo zmielony pieprz czarny,
 - 4 łyżeczki oliwy extra virgin
 
przyrządzanie:
Piekarnik rozgrzej do 230°C.
Pomidory umieść na blasze do pieczenia, przekrojoną stroną do góry.
Na wierzch każdego pomidora nasyp ser, oregano, sól i pieprz. Polej je oliwą z oliwek.
Włóż pomidory do nagrzanego piekarnika i piecz do czasu, aż zrobią się miękkie, czyli przez około 15 minut.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















