Kawa Itapuã inspirowanaPiña Coladą
Składniki:
- 100 ml soku z ananasa
- 15 ml syropu kokosowego
- 100 ml wody kokosowej
- 1 kapsułka kawy Nespresso Vanilio
- 5 ml ekstraktu z wanilii
- kostki lodu
- cukier
Przygotowanie:
W shakerze zmiksuj syrop i wodę kokosową oraz sok z ananasa. Przygotuj kawę Vanilio i wlej ją do shakera. Dodaj ekstrakt z wanilii i kilka kostek lodu. Wymieszaj naczynie energicznie. Z cukru przygotuj otoczkę na brzegu szklanki, tzw. crustę (cząstką cytryny zwilż jej krawędź i zanurz w cukrze rozsypanym na płaskim płytkim naczyniu tak, aby oblepił rant szkła). Przygotowany napój ostrożnie wlej do szklanki i podawaj udekorowany np. laską wanilii.
Na kolejnej stronie poznaj przepis na bezkofeinową Woody Coffee Creamy