Piernikowa bryza
Składniki:
- 1 kapsułka Fortissio Lungo od Nespresso
- 3 gałki lodów waniliowych
- syrop piernikowy
- 100 ml mleka
- pokruszony lód
- piernik (do dekoracji)
Przygotowanie:
Przelej syrop piernikowy (dwie łyżeczki) wraz z mlekiem do spieniacza Aeroccino i spień. W pojemniku od blendera umieść lody waniliowe. Bezpośrednio do nich wlej przygotowaną kawę Fortissio Lungo i dodaj łyżeczkę syropu piernikowego. Całość zmiksuj. W wysokiej szklance umieść pokruszony lód i przelej na niego zblendowaną miksturę. Na górze napoju umieść mleczną piankę. Serwuj z gałką lodów waniliowych i piernikiem, podanymi na osobnym talerzyku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















