Do przygotowania duszonych porów z masłem potrzebujemy zaledwie pory, masło, bulion oraz przyprawy. Życzę samcznego!!!
Skladniki:
- 800 g porów
- 2 łyżki masła
- 100 ml bulionu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pory oczyścić ze zwiędłych liści, odciąć korzonki i ciemnozielone części liści. Pory pokroić na plasterki i dokładnie opłukać.
Smażyć pory na maśle przez 5 minut na małym ogniu, wlać bulion, doprawić solą i pieprzem, dusić 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć pokrywkę i podgrzewać, aż sos stanie się gęsty. Podawać do mięsa lub ryb.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













