Przepis na pyszną i szybką potrawe z kurczaka i fasolki w miodzie świetny na niedzielny obiad.
Składniki:
- 20 dag. fasolki szparagowej mrożonej
- 20 dag.piersi z kurczaka
- sok z limonki
- 2 łyżki miodu
- pieprz
- sól
- słodka papryka
- oliwa z oliwek
- curry
- cynamon
- imbir
Przygotowanie:
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować w marynacie przygotowanej z łyżczki miodu, soku z połowy limonki, oliwy i przypraw. Mięso obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron, następnie dodać fasolkę i smażyć 10 minut. Dodać resztę soku z limonki, przyprawy, miód i jeszcze chwilę smażyć. Podawać z pure ziemniaczanym.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













