Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser jabłkowo-cynamonowy w pucharkach jak szarlotka | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Deser „choinkowy” – czekolada, pistacja i mascarpone | świąteczny hit bez pieczenia

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Nowoczesne i Moody Dekoracje Kuchni na Święta 2025 – Kompletny Przewodnik dla Miłośników Designu

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Piernikowe Tiramisu w 10 minut

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Gorąca Czekolada Pomarańczowa

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ?  Gotowe w 15 minut.

Warstwowe tiramisu piernikowe czy mus czekoladowy z żurawiną ? Gotowe w 15 minut.

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Karp Pieczony w Maśle i Ziołach

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Tort Piernikowy z Karmelową Nutą – klasyk w nowoczesnej odsłonie

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

Świąteczne Ciasta Fit – Lekkie, Pyszne i Zawsze Udane

3 ciasta FIT idealne na Święta !

3 ciasta FIT idealne na Święta !

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wigilia Fit – Zdrowe Świąteczne Przepisy, Które Nadal Smakują Jak U Babci

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Wesela 2026: Koniec ery “schabowego”. Raport o nowych trendach Fine Dining

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Potrawka warzywna z pieczarkami, natką pietruszki i koperkiem.

Nie masz pomysłu na obiad? Masz juz dość gotowania ciągle tego samego? Mam dla Ciebie świetny przepis na potrawkę warzywną z pieczarkami, natką pietruszki i koperkiem.

Składniki:

  • 4 łyżki masła
  • 5 małych ząbków czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • Sól, pieprz
  • 1 pęczek dymki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ogórki sałatkowe
  • 20 dkg szpinaku
  • 15 dkg pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 50 ml białego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • kilka gałązek koperku
  • 80 dkg małych ziemniaków

Przygotowanie:

Czosnek obieramy. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka, wlewamy 100 ml wody, dodajemy masło i obrany czosnek. Całość solimy i gotujemy ok. 20 min na średnim ogniu. Natkę opłukujemy, osuszamy , odrywamy listki i drobno siekamy. Połowę natki dodajemy do ziemniaków. Ogórki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i łyżeczką usuwamy pestki. Miąższ kroimy w szerokie plasterki. Dymki czyścimy, kroimy na cząstki. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki wycieramy papierowym ręcznikiem i kroimy w plasterki. Szpinak myjemy i dobrze odsączamy na sitku. W garnku , mocno rozgrzewamy oliwę , wkładamy przygotowane warzywa i pieczarki i dusimy na małym ogniu około 5 min. Całość oprószamy mąką, krótko zasmażamy nie przerywając mieszania. Podlewamy białym winem i gotujemy 10-15 minut. Potrawkę warzywną przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wrzucamy pozostałą natkę i posiekany koperek.
Gotowe danie podajemy na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.