Dla zabieganych, dla wegetarian, dla wszystkich miłośników prostego a pożywnego jedzenia. Oto potrawka z ryżu z warzywami. Przygotujecie ją błyskawicznie. Smacznego!

składniki:
- woreczek czarnego ryżu
- żółta papryka
- szczypiorek
- garść pestek słonecznika
- garść pestek z dyni
- garść kiełków lucerny
- mały ogórek kiszony
- sól, pieprz, oregano, bazylia
- łyżka oliwy z oliwek
- garść kukurydzy z puszki
przyrządzanie:
- Ugotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Na suchej patelni podpraż pestki słonecznika i pestki dyni.
- Pokrój paprykę w kostkę.
- Ogórka w kostkę.
- Kiedy ryż ostygnie, połącz go z przyprawami, kiełkami, papryką, ogórkiem, kukurydzą. Dodaj też łyżkę oliwy z oliwek.
- Przełóż dobrze wymieszaną masę do małej miseczki. Uformuj odpowiedni kształt.
- Na wierzch podaj posiekany szczypiorek.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














