Masz ochotę na zdrową, ale pożywną kanapkę? Oto pyszny pomysł na śniadanie! Kanapka z hummusem, tofu i szpinakiem.
składniki:
- chleb razowy
- 300 g tofu
- garść świeżego szpinaku
- 1 czerwona cebula
- hummus
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki wody
- dwa ząbki czosnku, drobno posiekane
- sól i pieprz
przyrządzanie:
- Tofu kroimy na małe kawałki, w małej szklaneczce mieszamy składniki marynaty. Tofu zalewamy marynatą i odstawiamy na godzinę do lodówki.
- W międzyczasie robimy hummus według przepisu: HUMMUS
- Chleb kroimy, smarujemy go hummusem. Wkładamy cebulę i liście szpinaku.
- Zamarynowane tofu podsmażamy na patelni i dodajemy do kanapki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














