Prażone pestki z dyni, o smaku curry. Warto wypróbować!
składniki:
- pestki z dyni
- sól
- curry
- oliwa
przyrządzanie:
- Wyciągnij pestki z dyni i dokładnie przepłucz wodą.
- Oczyszczone i osuszone pestki skrop oliwą i posyp przyprawami. Dokładnie wymieszaj.
- Pestki rozłóż na papierze do pieczenia, tak aby nie sklejały się ze sobą.
- Przełóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni funkcja góra dół na około 15-20 minut co jakiś czas mieszaj.
- Gotowe pozostaw do ostygnięcia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















