Chcesz przygotować niezwykłe wielkanocne śniadanie? Zaserwuj swoim gościom jajka faszerowane pieczarkami. To prosty, smaczny i efektowny pomysł na jajka!

składniki:
Składniki na 12 połówek:
- 6 jajek
- 5 dużych pieczarek
- szczypiorek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka masła
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół. Zółtka wyjmujemy i rozdrabniamy je za pomocą widelca.
2. Kroimy pieczarki.
3. Na patelni na maśle dusimy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy do smaku.
5. Mieszamy w misce razem z żółtkami, dodajemy majonez i szczypiorek. Dokładnie mieszamy.
6. Farsz nakładamy do białek.
7. Ozdabiamy szczypiorkiem i warzywami wedle uznania.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













