Banalna do przygotowania tarta szpinakowa. Możesz ją zjeść na zimno lub ciepło. Oto sprawdzony i bardzo lubiany przez Was przepis.

składniki:
Ciasto:
- 300 g mąki
- 125 g zimnego masła
- 1 żółtko
- łyżka zimnej wody
- sól, pieprz
- tłuszcz do posmarowania formy Nadzienie:
- 500 g świeżego szpinaku
- 150 ml śmietany
- 2 jaja
- 150 g tartego żółtego sera
- 2 ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














