Wegański mus czekoladowy z pomarańczą, masłem orzechowym z dodatkiem mrożonych malin. Wspaniale smakuje i do tego jest bardzo łatwy w przygotowaniu wystarczy dobrze schłodzona woda z cieciorki ( aquafaba) gorzka czekolada i ulubiony słodzik. 
 

składniki: 
- 150 ml w aquafaby czyli wody po cieciorce z puszki lub ze słoika
- 200 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka startej skórki z pomarańczy
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- 2 łyżki mrożonych malin lub truskawek
przyrządzanie:
SPRAWDŹ WYKONANIE >>>>>>>>>>>>>
uwagi: 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














