Pyszny rozpływający się w ustach wegański mus chia snickers. Przepis na ten deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, najlepiej kiedy mus przygotujesz dzień wcześniej, aby nasiona chia zdążyły napęcznieć.
składniki:
Składniki na pudding:
- 6 łyżek nasion chia
- 2 łyżki niesłodzonego kakao
- 1 i 1/2 szklanki mleka sojowego
- 3 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli morskiej
- 10 suszonych daktyli ( namoczonych wcześniej w wodzie około 20 minut)
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- 6 łyżek mleka sojowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- szczypta soli morskiej
- 1/4 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych
- 5 kostek gorzkiej wegańskiej czekolady
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>
uwagi:
Przepis i piękne zdjęcia pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>