Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Prosty przepis na: Ziemniaki nadziewane papryką i koperkiem

Potrzebujesz oryginalnego dodatku do obiadu? Nie masz pomysłu na smaczną przystawkę? Spróbuj przygotować ziemniaki nadziewane papryką i koperkiem, a problem wyboru posiłku zniknie Ci z głowy!

potatoes-637370_1280

liczba porcji: 2 osoby

składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • pęczek koperku
  • 1/4 kostki masła
  • 1 mała marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól/pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • oliwa
 

przyrządzanie:

  • Ziemniaki obieramy i myjemy.
  • Wycinamy na ich wierzchu „ząbki”, w które powkładamy dodatki.
  • Paprykę myjemy i kroimy na małą kosteczkę.
  • ¼ przygotowanego masła (potrzebne nam było ¼ kostki) kroimy na drobne kawałeczki i umieszczamy w przygotowanych wgłębieniach ziemniaka.
  • 1 ząbek czosnku bardzo drobno siekamy, bierzemy 1/3 pęczka koperku i również siekamy.
  • Posiekany czosnek i koperek łączymy z pokrojoną w kostkę papryką – mieszamy.
  • Nadzienie wkładamy w ząbki ziemniaka.
  • Marchewkę myjemy i kroimy w plasterki.
  • Żaroodporne naczynie nacieramy delikatnie oliwą. Wykładamy na nią plasterki marchewki, a na to kładziemy nadziewane ziemniaki.
  • Pozostałą część masła rozpuszczamy do płynnej konsystencji. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku – mieszamy.
  • Do masła dodajemy sól/pieprz, ostrą paprykę oraz odrobinę posiekany koperek.
  • Przygotowanym masłem z koperkiem polewamy ziemniaki.
  • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 *C przez około 30-40 minut.

 

Zobacz też przepis na: Ziemniaki pieczone z rozmarynem i czosnkiem