Sezon na szparagi w pełni, dlatego najwyższy czas je wykorzystać i wykonać z nich pyszne i zdrowe dania. Zupa krem z zielonych szparagów to jedno z nich. A my znamy najprostszy przepis.

składniki:
- 1 pęczek - zielonych szparagów
- 1 l - wywaru jarzynowego
- 2 łyżki - mascarpone
- 2 łyżki - soku z cytryny
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
- 1 łyżka - mąki ziemniaczanej
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














