Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

PROTEINOWY CHLEBEK Z KALAFIORA

Proteinowy chlebek z kalafiora to aktualnie hit sieci. Zdrowie i moc witamin raz alternatywa dla zwykłego chleba. To jest to!

979483_w645h415

składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • ¼ szklanki parmezanu
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 7 dużych jaj
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka chili, czosnku

przyrządzanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż formę papierem do pieczenia (najlepiej podwójnie). Posiekaj drobno kalafior w blenderze. Tak, by przypominał w konsystencji ryż. Dodaj pozostałe składniki i miesza na gładką masę.

Przenieś masę do przygotowanej formy i włóż do piekarnika. Piecz chleb przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 ° i piec przez kolejne 50 minut lub do momentu aż urośnie i przyrumieni się.

Wyjmij z piekarnika i ostudź na kratce. Po schłodzeniu, ostrożnie wyjmij gotowy już chleb.Przechowuj w folii w zamrażarce lubi w lodówce. Zachowa on świeżość przez kilka dni