Proteinowy chlebek z kalafiora to aktualnie hit sieci. Zdrowie i moc witamin raz alternatywa dla zwykłego chleba. To jest to!
składniki:
- 1 średni kalafior
- 2 łyżki mąki kokosowej
- ¼ szklanki parmezanu
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 7 dużych jaj
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka chili, czosnku
przyrządzanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż formę papierem do pieczenia (najlepiej podwójnie). Posiekaj drobno kalafior w blenderze. Tak, by przypominał w konsystencji ryż. Dodaj pozostałe składniki i miesza na gładką masę.
Przenieś masę do przygotowanej formy i włóż do piekarnika. Piecz chleb przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 ° i piec przez kolejne 50 minut lub do momentu aż urośnie i przyrumieni się.
Wyjmij z piekarnika i ostudź na kratce. Po schłodzeniu, ostrożnie wyjmij gotowy już chleb.Przechowuj w folii w zamrażarce lubi w lodówce. Zachowa on świeżość przez kilka dni