Warto od czasu do czasu zrezygnować z makaronów, które znajdujemy na sklepowych półkach i zrobić swój własny, domowy, aby poczuć się jak we włoskiej trattori.

składniki:
0,5 kg mąki pszennej
6 dużych jaj
przyrządzanie:
- Do dużej miski wsypujemy mąkę i dodajemy stopniowo jajka.
- Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką. Wałkujemy cienki placek.
- Placki kroimy w paski lub nitki, w zależności od tego jaki kształt makaronu chcemy uzyskać.
- Gotujemy w osolonej wodzie.
ZOBACZ TEŻ: PATATAS BRAVAS
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













