Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Kokosowa chmurka

Kokosowa chmurka

8 pomysłów na serwowanie hiszpańskich CHURROS

8 pomysłów na serwowanie hiszpańskich CHURROS

Roladki chrzanowe z szynką

Roladki chrzanowe z szynką

Dietetyczne pączki z mąki pełnoziarnistej

Dietetyczne pączki z mąki pełnoziarnistej

10 inspiracji na dekorowanie amerykańskich pączków

10 inspiracji na dekorowanie amerykańskich pączków

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Przepis na pyszne mini pizzerinki

Smakują wszystkim! Idealnie sprawdzą się zarówno na przekąskę na imprezie dla dzieci jak i na danie główne. Sprawdźcie nasz super przepis na mini pizzerinki. pizzerinki   Zobacz też: Pizza z grillowanymi warzywami

składniki:

ciasto:
  • 4,5 szklanki mąki
  • 1 i 1/3 szklanki wody letniej wody
  • pół kostki drożdży drożdży
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
wierzch:
  • oregano
  • majeranek
  • sól i pieprz
  • koncentrat pomidorowy
  • mozzarella
  • pomidorki koktajlowe
  • listki bazylii

przyrządzanie:

  • Do miski wsyp mąkę, zrób  w niej dołek i wsyp do niego pokruszone drożdże. Posyp je cukrem i polej dwiema łyżkami ciepłej (nie gorącej) wody.
  • Miskę przykryj ściereczką i odstaw na pół godziny.
  • Następnie dodaj sól, wodę, oliwę i wyrabiaj ciasto, aż stanie się elastyczne.
  • Oprósz blat mąką, rozwałkuj cienkie ciasto. Za pomocą foremek (np. w kształcie serduszka) wycinaj rozmaite kształty, resztki ciasta zagnieć w kulę i powtarzaj od nowa, aż skończy się ciasto.
  • Posmaruj pizzerinki koncentratem pomidorowym, posyp przyprawami, na każdym ułóż kawałek mozzarelli i połówki pomidorka (możesz użyć dowolnych dodatków)
  • Pizzerinki wstaw na ok. 15 min do nagrzanego na 200 C piekarnika.