Gorący przepis kulinarny na zapiekankę z jajami, pieczarkami i mięsem mielonym. Sprawdź jak smakuje.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 5 czerstwych bułek
- 1,5 szklanki mleka
- 2 łyżki masła
- 2 jajka surowe
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 25 dkg drobno posiekanych pieczarek
- 15 dkg żółtego sera startego
- 25 dkg mięsa mielonego
- 2 cebule
- bazylia
- ostra papryka
- sól pieprz
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- tłuszcz i bułka tarta do przygotowania formy do zapiekania
Sposób przygotowania:
Bułki pokruszyć i namoczyć w ciepłym mleku. Dodać surowe jajka. Na maśle podsmażyć mięso, cebule i pieczarki dodać do bułek. Dosypać żółty ser, czosnek doprawić przyprawami. Dokładnie wymieszać.
Do przygotowanej wcześniej formy przełożyć połowę masy, ułożyć na niej ugotowane jaja i przykryć resztą farszu. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach 15 minut
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













